Stel je voor: Weelderige subtropische bossen vol koffie die doen denken aan Ethiopië. Bomen omringd door diverse tropische fruitsoorten zoals sapodilla en suikerappel. India, het land dat bekend staat om zijn geuren en kleuren. Dit is de Taj Mahal.
Venkids Valley Estate (en hun merk Papakuchi) wordt gerund door man en vrouw Pavan en Shilpa Nanjappa die hun koffiereis in 2013 begonnen toen ze het landgoed van Pavan’s overleden vader erfden. Hun eerste oogst was slechts 480 kilo, maar ze benaderden de koffieteelt op een frisse manier. Het was vooral hun robusta die onze aandacht trok: bij verschillende SCA-evenementen kon geen enkel jurylid vaststellen dat ze een pure robusta proefden, waardoor de koffie werd verward met een moesson arabica.
Branderijen in heel Europa ontdekken het potentieel van deze zoete robusta. Een mooi vooruitzicht voor Pavan en Shilpa, en de Indiase Specialty Robusta in het algemeen. Deze duurzame koffie is een samenwerking met This Side Up.